• Whatsapp: +8615552206756
  • E-mail: gavin@hangchisolar.com
  • Rencana dhasar energi anyar Jepang rencana kanggo nyuda emisi karbon sejajar karo energi surya lan nuklir

    Babagan rancangan pamrentahan Jepang energi anyarcampuran (struktur pembangkit listrik) ing taun 2030, wis mlebu tahap koordinasi pungkasan. Diperkirakan proporsi energi terbarukan ing taun 2030 bakal nambah luwih saka 10 poin persentase dadi 36% dadi 38%, lan energi nuklir bakal dikelola. Saiki 20% nganti 22%. Nihon Keizai Shimbun nglaporake manawa pamrentah Jepang ngarep-arep manawa kanthi nyetel maneh campuran energi, sumber energi nol-emisi bakal nyumbang meh 60% saka total, nyuda emisi gas omah kaca sajrone ngasilake tenaga listrik.

    Menteri Ekonomi, Perdagangan lan Industri Jepang berencana ngusulake "Rencana Dasar Energi" iki lan campuran energi ing Komite Kebijakan Dasar Survei Sumber Daya dan Energi Komprehensif (Badan Konsultasi Menteri Ekonomi, Perdagangan lan Industri) tanggal 21 Juli konsep Miturut "Energy Basic Plan" saiki, target portofolio energi 2030 Jepang yaiku 22% nganti 24% kanggo energi terbarukan, 20% nganti 22% kanggo energi nuklir, lan 56% kanggo pembangkit listrik termal.

    Draf "Rencana Dhasar Energi" sing bakal dilamar wektu iki nyedhiyakake target anyar. Saliyane nambah energi terbarukan lan njaga proporsi energi nuklir, proporsi pembangkit listrik termal bakal dikurangi dadi 41%. Khusus, kanggo nggayuh tujuan anyar, energi surya sing akeh bakal dilebokake. Menteri Ekonomi, Perdagangan lan Industri bubar ngusulake manawa biaya ngasilake tenaga surya ing taun 2030 bakal luwih murah tinimbang tenaga nuklir, dadi iki cara paling murah kanggo ngasilake listrik kanggo kaping pisanan. Nanging, saya angel golek papan sing rata ing endipanel surya diinstal, dadi angel entuk.

    Babagan energi nuklir, sanajan pamrentah Jepang ngarep-arep bisa njaga pembagian tenaga listrik saiki ing taun 2030, premis kasebut yaiku manawa kabeh 27 unit tenaga nuklir sing dilamar perusahaan tenaga pribadi kanggo miwiti maneh operasi bisa digunakake, dene mung saiki digunakake. "Rencana Dhasar Energi" anyar uga ora nyathet perlune mbangun utawa ndandani pembangkit listrik tenaga nuklir. Nguwatirake manawa pembangkit listrik tenaga nuklir bakal suda ing mbesuk. Jepang kudu nggayuh tujuan kanggo nggayuh “netral karbon” ing taun 2050, lan prospek tetep kabur.

     


    Wektu kiriman: Jul-23-2021